• Greenpark/Handbal Aalsmeer DS2 – Overwetering DS1

    Op zondag 14 november stond een uitwedstrijd op het programma tegen Green Park/ Handbal Aalsmeer DS2. Om 10.45 uur vetrokken we met ons allen vanaf sportpark Overwetering richting Sporthal de Bloemhof in Aalsmeer. Om 13.45 uur begon de wedstrijd en begon Greenpark/ Handbal Aalsmeer met de bal.

    Aalsmeer speelt haar thuiswedstrijden met hars. Aan het begin van de wedstrijd moesten wij hier even aan wennen, maar gelukkig konden wij ons hier weer snel op aanpassen. In de 1e helft stonden wij niet goed in de verdediging. Dit kwam omdat we niet als een team aan het verdedigingen waren en de communicatie verliep ook niet altijd even goed. In de aanval stond Greenpark/Handbal Aalsmeer in een 5 – 1 verdediging. Hierdoor hadden we wel veel ruimte aan de cirkel, maar door hun verdediging kwamen we er niet goed doorheen of ging het mis tijdens de afronding. Hierdoor kwam Greenpark/Handbal Aalsmeer op een grote voorsprong. De 1e helft eindigde met een tussenstand van 15 – 6.

    In de rust deed onze coach Hans het woord en maakten we afspraken wat we moesten doen en anders konden doen in de 2e helft. We begonnen daarom in de 2e helft niet met een 6 – 0 verdediging zoals wij gewend zijn met de verdediging, maar gingen we in de verdediging terug naar een 5 – 1 dekking. Dit deden we omdat Greenpark/Handbal Aalsmeer vaak in de 1e helft scoorde met een afstandsschot. Hierdoor ging de verdediging stukken beter en konden we makkelijker de afstand schutters verdedigingen. Ook ging de communicatie in de verdediging stukken beter. In de aanval ging het ook veel beter en hadden we mooie 1 op 1 aanvallen, afstandsschoten en breaks. Door deze mooie variaties kregen we ook een paar 2 minuten mee of penalty’s die Fenna er mooi in gooide. Daardoor kwamen we weer veel dichterbij en hadden we nog een goede kans op een overwinning. Helaas kreeg Iris een onterechte 2 minuten en Fenna 1 minuut later ook, omdat ze met haar voet per ongeluk de bal raakte. Al met al hebben we een hele goede 2e helft gespeeld, maar hebben we toch nog net verloren met 24 – 20.

    Onze volgende competitiewedstrijd is op 20 november 2021 om 19.00 uur thuis tegen de dames van Nieuwegein DS1.

    Helaas mag er door de nieuwe corona-maatregelen geen publiek aanwezig zijn. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk wel te volgen zijn via een livestream. Wij houden jullie hiervan op de hoogte!