• WeHaVe DS1 – Overwetering DS1


  Zaterdag 27 november om 19.20 uur stond de wedstrijd tegen WeHaVe DS1 op de planning. WeHaVe DS1 stond op dat moment op de 8e plek en wij op de 11e plek. Om 17.00 uur vertrokken wij vanaf Sportpark Overwetering richting Weesp. Na onze overwinning van vorige week hadden we weer veel zin om een wedstrijd te spelen en wilden we graag weer winnen! Helaas mocht er geen publiek aanwezig zijn, maar konden zij kijken via een livestream op de Facebookpagina van Overwetering. Hiervoor willen wij Wilma graag bedanken!
  Nadat we de bespreking hadden gehad, wisten we onze beginopstelling en hoe we stonden in de verdediging. Tijdens de warming-up riep onze coach Hans ons allemaal nog even bij elkaar, om ons te zeggen dat het veld de maximale lengte en breedte had (deze lengte en breedte hebben wij niet in de hooiberg). Dus moesten we daar wel rekening mee houden in de verdediging, omdat de cirkel veel breder was.

  Om 19.20 uur begonnen wij met de bal middenuit. Na de eerste drie aanvallen stonden wij met 2-1 achter. We stonden in een 5 – 1 verdediging. De hoeken van de tegenstander stonden dicht bij de opbouw en konden hierdoor meer op snelheid komen.
  We waren soms net te laat waardoor we al snel een 2 min tijdstraf kregen van de scheidsrechters. In de aanval liepen we voor elkaar en zochten we naar kansen om af te ronden. Hierdoor kwamen er mooie kansen die we scoorden, helaas ging soms de afronding niet goed, of werden we op een nare manier verdedigd waardoor we niks meer konden en hiervoor alleen een vrijebal mee kregen. We eindigden de eerste helft met een stand van 10 – 10

  In de 2e helft stonden we na goed verdedigen na 3 aanvallen voor met 10-12. De onderscheppingen die wij in de verdediging hadden konden wij snel omschakelen naar een aantal mooie aanvallen. Volgens de stand bleven we erg aan elkaar gewaagd, maar kwamen wij vaak met één doelpunt voor te staan. De laatste tien minuten stonden wij met 18 – 20 voor, maar doordat wij een 2 minuten tijdstraf kregen kwam WeHaVe steeds dichter bij een gelijke stand. Doordat WeHaVe haar kansen niet afmaakte en wij in de laatste minuten met z’n allen hard hebben gewerkt hebben wij de wedstrijd gewonnen met een eindstand van 21-23! Wij staan nu met 4 punten op de 10e plek.

  Helaas mogen wij, door de nieuwe coronamaatregelen, geen wedstrijden meer spelen na 17:00 uur. Hierdoor kan het zijn dat er een aantal wedstrijd afgelast gaan worden.

  We hopen jullie weer snel op de tribune of via een livestream te zien!