• Afgelopen donderdag 8 oktober stond de bekerwedstrijd tegen Wesepe op het programma. De laatste jaren worden wij vaak in de eerste ronde tegen Wesepe uit geloot. Stiekem niet zo heel erg. Je speelt in je eigen hal op een trainingsavond. Voor ons veel voordelen. Wesepe heeft in de competitie nog geen wedstrijd gewonnen. Wij weliswaar één van de twee wedstrijden dus heel veel kan je daar nog niet over zeggen. Ook is een wedstrijd tegen Wesepe een wedstrijd waar de stand niet zoveel uitmaakt. Het is en blijft een derby. Van te voren zijn een aantal druk bezig geweest om een live stream te regelen. Zo konden onze trouwe supporters vanuit hun eigen huiskamer mee genieten. Maura en Lieke van de A1 en Chantal van dames 2 sloten bij de groep aan. Van horen zeggen weten we dat Wesepe ook een aardig volle blessure bank heeft. We wisten dus niet zo goed wat we konden verwachten.

    Om 20.00 precies startte de wedstrijd. Overwetering ging flitsend van start. Binnen een paar minuten stonden we dan ook 5-0 voor. Wesepe was slordig waar wij juist gehaaid op de bal waren. Roos onderschepte een aantal keren de bal waardoor we uit een snelle tegenaanval konden scoren. Toch brak er bij ons een slordige fase aan. Wesepe mocht een aantal keren door slordig balverlies van onze kant scoren. Het ging op en af. Maura kreeg op een lullige manier twee minuten waardoor Wesepe direct hun kans greep om Roos mandekking te geven. Toch wisten wij daar dit keer slimmer mee om te gaan. We gingen het duel aan waardoor we een penal mee kregen. Moniek scoorde de 9-5. Een aanval daarop zette wij goeie druk van de rechterkant, waardoor Chantal vrij kwam en hem goed wist af te maken. 10-5. Iris kreeg ook steeds meer haar eigen spel terug en passeerde haar tegenstander meerdere malen. Ruststand 13-9. Ruim voor, maar wel in ons achterhoofd dat de voorsprong ruimer had gekund.

    In de tweede helft zetten we de lijn van de eerste helft door. Wisselend, maar wel de ruime voorsprong behouden. Iris passeerde geregeld, Roos blokte weer eens vanouds een afstandsschot van Wesepe en Romee onderschepte een bal waardoor zij in de break-out kon. Toch wisten wij niet een constante lijn aan te houden. Wesepe mocht blijven scoren waar wij soms te slordig of nonchalant werden. Onze verdediging stond een tijdje niet goed. Wesepe kon makkelijk doorlopen en kregen verschillende penals mee waar wij de twee minutenstraf kregen. Wij weten ons te herpakken en probeerden in de aanval het duel aan te gaan. Ook wij krijgen een penal mee waar Moniek van wist te profiteren. Maura wist nog een terugkomende bal van de keeper van Wesepe nogmaals in het goal te krijgen. 25-14, Niets aan de hand. De 30 kwam steeds meer in zicht. Toch kregen wij het spel van de eerste tien minuten van de wedstrijd niet meer terug. We waren soms te gretig om toch een  break-out gooien terwijl dat eigenlijk niet kon, waardoor we veel balverlies leden. We weten er nog vier te scoren. Met een eindstand van 29-16 floot de scheidsrechter af en daarmee hebben wij de eerste ronde van de beker in the pocket.

    Gemengde gevoelens in de kleedkamer. Blijdschap omdat we gewonnen hebben en wij deze competitie toch wel verrassend goed van start zijn gegaan. Onze voorbereiding viel namelijk behoorlijk in het water. Toch was er ook teleurstelling omdat ons spel niet goed was, te slordig en we meer doelpunten hadden moeten scoren.

    Met dit in ons achterhoofd gaan we de twee weken rust in. Gister ging onze competitie wedstrijd niet door i.v.m. coronabesmetting bij de tegenstander. Komende week is er herfstvakantie dus een vrij weekend.
    Het is even afwachten wat Premier Rutte aankomende dinsdag tijdens de persconferentie zal zeggen. Bij groen licht spelen we zaterdag 24 oktober om 19.00 thuis tegen SDOL. Hoogstwaarschijnlijk zonder publiek. We houden jullie op de hoogte over een eventuele livestream.