• Afgelopen zaterdag hebben wij onze tweede competitiewedstrijd gespeeld. Na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag wisten wij wat ons te doen staat. Vanaf het begin sterk staan in de verdediging en niet de aanvallen gehaast in 20 seconden willen spelen. Om 19:00 uur ging de wedstrijd van start in de Hooiberg. De spanning was goed te voelen, omdat dit toch de eerste competitiewedstrijd was die wij thuis mochten spelen voor eigen publiek. Afgelopen week hebben getraind op de verdedigingswijze van OBW en het uitspelen van de 1 tegen 1 situatie. Echter, speelde OBW deze wedstrijd met een hele andere verdediging en stonden zij strak te verdedigen aan de cirkel. Hierdoor moesten wij even schakelen. Door deze onrust hebben wij de eerste negen aanvallen geen doelpunten gemaakt. Hierdoor stonden wij vandaag weer na de eerste tien minuten tegen een verre achterstand aan te kijken. Door deze 6-0 verdediging van OBW moesten wij wel van afstand schieten, maar de speelsters van OBW reageerden goed op onze afstandsschoten en blokten deze goed weg. Ook stond de keepster van OBW goed te keepen. Wat verder in de eerste helft wisten wij toch af en toe het net te vinden en wisten wij de achterstand te beperken tot een ruststand van 9-12. In de rust heeft Hans ons duidelijk uitgelegd dat het anders moest en heeft hij ons tips gegeven hoe wij de aanval wel moesten gaan uitspelen. Vol vertrouwen gingen wij de tweede helft in en wisten wij dat wij vanaf nu extra scherp moesten zijn, omdat we nu nog maar met drie doelpunten achter stonden en nu het moment was om dichter bij OBW te komen. Helaas wist OBW meermaals vanaf afstand scherp ons doel te vinden en bleven zij de stand maar uitbouwen. Ook heeft OBW veel penalty’s mee gehad, doordat wij niet goed aan het verdedigen waren of cirkellopen als overtreding maakte. Dit alles resulteerde in een eindstand van 18-28. Na de wedstrijd hebben wij de scheidsrechters bedankt voor het fluiten en hebben wij hun een klein presentje gegeven, omdat het de week van de scheidsrechters was. Ook willen wij de sponsor bedanken voor het bijtekenen van het contract en vertrouwen in ons!

Speelster van de wedstrijd: Moniek Bos