• 12 november stond de thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht DS1 op de planning.

Avanti Wilskracht is een fysiek sterke ploeg, waar we nog nooit eerder tegen hadden gespeeld. We wisten dus niet wat we van hun konden verwachten. Wat we natuurlijk wel wisten is dat we graag wilden winnen!

Om 19.00 uur klonk het fluitsignaal en begon de wedstrijd. We stonden in de verdediging weer in een 6-0 dekking. Onze dekking stond als een huis, we waren met zijn allen hier echt goed samen aan het werken. We hadden ook al snel door wie de spelmaaksters waren van Avanti Wilskracht, dus wisten we op wie we nog beter moesten letten. De aanval kon bij ons beter, we waren te snel met het afronden en wachten onze kansen niet af. Hierdoor hield de keeper van Avanti Wilskracht onze ballen goed tegen. We liepen in de aanval wel mooi voor elkaar, waardoor daar mooie doelpunten uitkwamen. Na 30 minuten op de klok, was de ruststand 8-11 voor Avanti Wilskracht.

Na goed overleg in de kleedkamer wisten we weer duidelijk wat we moesten doen, in de aanval op eigen tempo blijven spelen, onze kansen afwachten & in de verdediging doen wat we al deden. We begonnen in de dekking en gelijk wist de tegenstander toch weer te scoren. Wij hadden hier weer een snel antwoord op met het Schot van Shana. Na een kwartier spelen kreeg Romee een 2 min. tijdstraf, 1 minuut hierna kreeg Lieke ook een 2 min. tijdstraf. We stonden 1 minuut lang, maar met 4 personen in het veld. In deze tijd wist Avanti Wilskracht maar 1 keer te scoren. We stonden daarna weer compleet in het veld en konden we weer met zijn allen hard werken in de verdediging en in de aanval. We maakten hierdoor het verschil steeds kleiner. We speelden weer echt even ons eigen spel in de aanval en dit loonde zich uiteindelijk in, een gelijke stand van 17-17 en zelfs in een voorsprong van 18-17. Dit spel hielden we niet lang genoeg vol. Daardoor werd het gat in ons nadeel helaas weer groter. Uiteindelijk hebben we verloren met een eindstand van 19-21.

Pupil van de week: Floor
    Speelster van de Wedstrijd: Romee Grootkoerkamp

Zaterdag 19 november spelen we weer een uitwedstrijd tegen, Plus Severijn Heeten DS1, in Heeten, om 20.10 uur. Komen jullie ons daar ook aanmoedigen?