• Zaterdagavond 16 oktober stond de wedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. Om 17:00 uur vertrokken wij richting Arnhem. Na het verlies van de week ervoor hebben wij extra hard getraind en afspraken met elkaar gemaakt om alles eraan te doen om dit te voorkomen. Zowel in de aanval als in de verdediging hebben wij tijdens de trainingen goede communicatieafspraken met elkaar gemaakt, zodat wij van elkaar weten wat wij kunnen verwachten. Dit was zeker een van de leerpunten die wij uit de vorige wedstrijd hadden meegenomen. Tijdens de voorbespreking van Hans heeft hij ons vooral duidelijk gemaakt dat het niet nodig is om met zulke aantallen als afgelopen week te verliezen, als wij ons maar tijdens de hele wedstrijd blijven focussen.

    Om 19:00 uur begon de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Hier en daar wisten wij het doel van DFS Arnhem te vinden door goed vrij te lopen. Helaas kon Arnhem onze verdediging ook goed uitspelen en liepen zij al snel wat doelpunten uit. Echter, was de wedstrijd nog niet gespeeld omdat in de rust DFS Arnhem nog maar met 5 doelpunten voor stond. Er was dus nog niks verloren. In de rust heeft Hans ons de statistieken van deze wedstrijd duidelijk gemaakt. Waaronder dat wij 9 keer de verdediging van DFS Arnhem hadden uitgespeeld, maar wederom niet de doelpunten maakten als wij helemaal vrij tegenover de keeper komen te staan. Als wij al deze vrije kansen hadden benut, dan had de ruststand er zeker anders uit gezien. Hier moest dus verandering in komen.

    Tijdens de tweede helft konden wij opnieuw geen grip krijgen op de aanval van DFS Arnhem en maakten wij slordige fouten waardoor zij via break-outs de stand verder konden uitbouwen. Toch hebben wij in de laatste 10 minuten van de wedstrijd ons goed terug weten te vechten en de bal in de verdediging te kunnen onderscheppen waardoor wij ook nog mooie doelpunten konden maken. Helaas hebben wij deze wedstrijd met 27-19 verloren. De volgende wedstrijd die op het programma staat is op 30 oktober tegen DSOV in de Hooiberg. Wij kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken, dus hopelijk zien wij jullie dan!